Το τέλος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και τη δημιουργία της Πανηπειρωτικής Ένωσης Αγροτών ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε πλαισιωμένος από μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.
Ο κ. Ραβανός σημείωσε πως η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου προκειμένου να «ολοκληρωθεί» και τυπικά ο κύκλος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας, ενώ παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος Σύλλογος ο οποίος θα απευθύνεται σε όλους τους αγρότες της Ηπείρου(όχι μόνο νέους) και ο ρόλος του θα είναι ακριβώς ο ίδιος όπως της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας.
«Πιστεύουμε ότι η δουλειά και ο ρόλος που θα γίνει στον νέο Σύλλογο να είναι σημαντικός όπως και της ΕΝΑ Πρέβεζας στα 4 αυτά δημιουργικά χρόνια και ευελπιστούμε να αγωνιστούμε και να προβούμε σε όλες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο αγροτικός κλάδος και ο πρωτογενής τομέας γενικότερα» τόνισε ο κ. Ραβανός, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους από όλη την Ήπειρο.


Ταυτόχρονα ο κ. Ραβανός ανακοίνωσε τη δημιουργία καταναλωτικού κοινωνικού συνεταιρισμού, ο οποίος είναι θεσμοθετημένος με νόμο του ελληνικού κράτους και ο οποίος -όπως είπε ο κ. Ραβανός- μπορεί να δώσει λύση και να «ανακουφίσει» τόσο τους καταναλωτές όσο και τους ίδιους τους αγρότες που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην Αγροτική Αγορά, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση.
«Βλέποντας την απραξία της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την αγορά παραγωγών, από την οποία δεν φεύγουμε και ούτε τα παρατάμε, απλώς επειδή εμείς έχουμε φύγει από την Αγορά εδώ και πέντε μήνες και κάποια μέλη μας δεν εισπράττουν από πουθενά, θεωρήσαμε σημαντικό να προτρέψουμε τους καταναλωτές της Πρέβεζας να δημιουργηθεί ο καταναλωτικός κοινωνικός συνεταιρισμός. Πράγμα το οποίο βοηθάει τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς. Έχω ήδη έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς τέτοιους συνεταιρισμούς οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να το εφαρμόσουμε και εδώ, όχι εμείς σαν Σύλλογος αλλά οι ίδιοι οι καταναλωτές και οι αγρότες» είπε ο κ. Ραβανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αγορά παραγωγών της Πρέβεζας σημειώνοντας πως δεν λειτουργεί νόμιμα.
«Στενοχωριόμαστε όταν βλέπουμε ένα δημιούργημα που ξεκινήσαμε εμείς μαζί με 10 παραγωγούς, να τη λένε αγορά παραγωγών κάποιοι που δεν είναι καν αγρότες και λυπάμαι πραγματικά βλέποντας ότι τη στηρίζουν και διάφοροι οι οποίοι μάλλον δεν γνωρίζουν» είπε ο κ. Ραβανός σημειώνοντας πως είναι σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση εξετάζοντας και άλλα ενδεχόμενα για τη νόμιμη επιτέλους λειτουργία της Αγοράς.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την ίδρυση της ΠΕΝΑ όσο και για δημιουργία του καταναλωτικού κοινωνικού συνεταιρισμού.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.