Οι εν θερμώ σκέψεις του Σπανούλη να αποχωρήσει που έχουν να κάνουν τόσο με τις αποδοκιμασίες μερίδας φιλάθλων του Ολυμπιακού, όσο και με την αηδία που νιώθει για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ. Οριστικά εκτός Εθνικής φέτος.
Από το μυαλό του Βασίλη Σπανούλη πέρασαν πολλές σκέψεις τις τελευταίες ώρες. Ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ νιώθει κουρασμένος, απογοητευμένος, αλλά και πικραμένος, τόσο από ορισμένες συμπεριφορές, όσο και επειδή ολοκληρώθηκε μία κακή αγωνιστικά σεζόν, δίχως τίτλο για την ομάδα. Δεν έχει πάρει όμως καμία οριστική απόφαση για το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι. Κάποια πράγματα που είπε, αλλά και ορισμένες κινήσεις που έκανε, έγιναν εν θερμώ, πάνω στην στεναχώρια του.
Ανέλαβε την ευθύνη για τον χαμό του Πρωταθλήματος
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει πρόβλημα με την καλοπροαίρετη κριτική. Αναγνωρίζει και ο ίδιος πως δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, με βάσει τις δυνατότητες του, αυτά που μπορούσε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Είναι ο πρώτος που κάνει σκληρή κριτική στον εαυτό του, ενώ και στις δηλώσεις του στο ΟΑΚΑ δεν δίστασε να αναλάβει το βάρος των ευθυνών για την φετινή αποτυχημένη σεζόν: "Μετά από δύο μαγικές χρονιές φέτος είναι μία κακή χρονιά για την ομάδα. Για την απώλεια του Πρωταθλήματος αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη.
Και συνέχισε: "Κατά ένα μεγάλο λόγο ευθύνομαι εγώ που χάσαμε το φετινό Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να είσαι μπροστά μόνο στα ωραία και καλά, αλλά και στα άσχημα και στα δύσκολα. Θέλω να βγω εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη".
Ενοχλημένος από πικρόχολα σχόλια φιλάθλων του Ολυμπιακού
Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων όμως, είναι δυσαρεστημένος με μία μικρή μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι τον βρίζουν και τον αποδοκιμάζουν. Δεν είναι μόνο οι αντιδράσεις του κόσμου στο γήπεδο. Στη σύγχρονη εποχή του ίντερνετ, στην οποία και ζούμε, οι αθλητές (όπως και όλοι μας) ενημερώνονται με αμεσότητα. Διαβάζουν σάιτ, κείμενα, σχόλια αναγνωστών, μπαίνουν στα facebook και twitter και βλέπουν γενικότερα το κλίμα που επικρατεί.
Ο Βασίλης Σπανούλης, λοιπόν, αισθάνεται αχαριστία από κάποιους οπαδούς των ερυθρολεύκων, καθώς νιώθει πως δεν αναγνωρίζουν όλα αυτά που έχει προσφέρει στην ομάδα με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλει να ακούει μόνο τα καλά, αλλά και τα άσχημα, αλλά ένιωσε πως αρκετοί ξεπέρασαν το μέτρο. Άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η ισοπέδωση. Νιώθει πως δεν τον σέβονται, πως δεν τον εκτιμούν όπως του αξίζει. Το ότι αποχώρησε δίχως να απαντήσει σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, ήταν ένας τρόπος να εκφράσει την πικρία του.
Το να τον... στολίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα οι αντίπαλοι το καταλαβαίνει και αδιαφορεί, αλλά να τον αποδοκιμάζουν ορισμένοι από τους φίλαθλους της ομάδας του, την οποία και οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης επί δύο συναπτά έτη, σε δύο σερί μαγικές και ονειρεμένες χρονιές, επαναφέροντας τον Ολυμπιακό και στην κορυφή της Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια, έχοντας πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο σε όλα αυτά, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας στο ελληνικό μπάσκετ, είναι κάτι που τον έχει πληγώσει, αλλά και στενοχωρήσει.
Τώρα, στα δύσκολα, είναι και που μετράει τους φίλους του. Ορισμένοι συμπαίκτες του γνώριζαν τις σκέψεις του περί αποχώρησης και συζητούν μαζί του για το θέμα. Το κλίμα στον Ολυμπιακό, άλλωστε, ήταν και παραμένει άριστο, καθώς οι παίκτες πέρα ότι διαθέτουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους, είναι και στο ένστικτο τους να προστατεύουν και να κρατούν ενωμένη αυτή την ομάδα. Και αυτό κάνουν και τώρα.
"Η συμπεριφορά του Σπανούλη ήταν εν θερμώ"
Πάντως, τόσο από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, όσο και από το περιβάλλον του παίκτη, τονίζουν πως η συμπεριφορά του Βασίλη Σπανούλη ήταν εν θερμώ. "Αγαπάει αυτή την ομάδα, έχει "δεθεί" με τον Ολυμπιακό και δεν τα παρατάει έτσι εύκολα. Ζει πάντα για νέες προκλήσεις. Πάνω στη στεναχώρια σου σκέφτεσαι και λες διάφορα. Έτσι και εκείνος. Η συμπεριφορά του ήταν εν θερμώ. Δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση. Αυτές τις ώρες απαιτείται ηρεμία και σωστές κινήσεις".
Αηδιασμένος από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ
Η συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων του ερυθρολεύκων, όμως, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που τον έχει ενοχλήσει. Ο 32χρονος Έλληνας διεθνής γκαρντ, έχει αηδιάσει και κουραστεί με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, όπως στο κομμάτι της διαιτησίας. Αισθάνεται πως παρά τα όσα έχει προσφέρει στην Εθνική μας ομάδα, αλλά και τα όσα έχει κατορθώσει στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, στο ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια να τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Τόσο εκείνον, όσο και τον πειραϊκό σύλλογο.
Έχει σιχαθεί (όπως αναφέρουν) το αρρωστημένο σύστημα που κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ, νιώθει πως δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η προβληματική νοοτροπία και συμπεριφορά και εκτιμά πως ίσως θα ήταν καλύτερο για εκείνον να βρει ομάδα στο εξωτερικό ώστε να ησυχάσει. "Όλα αυτά ισχύσουν, αλλά είναι σκέψεις του εν θερμώ. Έτσι και αλλιώς έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό", αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν.
Οριστικά εκτός Εθνικής, δεν θα παίξει στο Μουντομπάσκετ
Να επισημάνουμε, πάντως, πως η εν θερμώ σκέψη του 32χρονου γκαρντ να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, δεν έχει να κάνει με την απόφαση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου να μην αφήσουν τους Έλληνες διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού να ενσωματωθούν με τις Εθνικές μας ομάδες, όπως ορισμένοι κακοπροαίρετοι θέλησαν να βγάλουν προς τα έξω. Και εδώ έχουμε την είδηση: είναι οριστικό πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα λάβει μέρος φέτος στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας! Και αυτό έχει να κάνει με την υγεία του.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων εδώ και πέντε μήνες παίζει μπάσκετ έχοντας πρόβλημα στο γόνατο του, καθώς ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα (από τον περασμένο χειμώνα που είχε αναγκαστεί να μείνει για αρκετές βδομάδες εκτός στο TOP-16), την οποία και δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού, μάλιστα, έκανε προπονήσεις μοναχά το απόγευμα και ποτέ τα πρωινά με τους συμπαίκτες του ώστε να μην ζορίζει το γόνατο του.
Για αυτό, λοιπόν, έχει πάρει απόφαση να τεθεί εκτός Εθνικής φέτος το καλοκαίρι, για να δουλέψει πάνω στο πόδι του, κάνοντας την κατάλληλη αποθεραπεία ώστε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση την επόμενη σεζόν όντας απόλυτα υγιής, γερός και δυνατός.
Συνάντηση Σπανούλη με Αγγελόπουλους
Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να έκανε εν θερμώ σκέψεις να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα έως το καλοκαίρι του 2016, συμφωνία την οποία και έκανε μόλις πέρσι. Αν οι Πρόεδροι του πουν "δεν θα πας πουθενά", τότε η συζήτηση κάπου εδώ τελειώνει.
Όμως, το σίγουρο είναι πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν κρατούν με το ζόρι κανέναν παίκτη. Αν ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ εκφράσει την επιθυμία του να φύγει, όντας η απόφαση του οριστική και αμετάκλητη, τότε οι Πρόεδροι δεν θα του σταθούν εμπόδιο, καθώς θέλουν στο ρόστερ τους αθλητές που να είναι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, περήφανοι και ικανοποιημένοι που βρίσκονται στον σύλλογο, έχοντας κίνητρα για διάκριση. Και πιστεύουν με σιγουριά πως ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει να τα αισθάνεται όλα αυτά.
Μέσα στις επόμενες μέρες, λοιπόν, ο Βασίλης Σπανούλης θα έχει συνάντηση με τους Παναγιώτη και Γιώργος Αγγελόπουλο, συζητώντας το μέλλον της συνεργασίας τους στον Ολυμπιακό, αναλύοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν και παραμένουν εξαιρετικές.
Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο θεωρούν πως οι σκέψεις του παίκτη έγιναν εν βρασμώ ψυχής, επισημαίνοντας πως δεν έχει πάρει ακόμη καμία οριστική απόφαση, κάτι το οποίο βγαίνει και από το περιβάλλον του παίκτη. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Βασίλης Σπανούλης έχει ενοχληθεί από ορισμένες συμπεριφορές φιλάθλων, ξέρουν πως έχει απογοητευτεί από συγκεκριμένες καταστάσεις που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ, είναι ενήμεροι για τις σκέψεις του, αλλά πιστεύουν πως όταν ηρεμήσει θα σκεφτεί περισσότερα λογικά και ψύχραιμα.
Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σαφώς και θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία μαζί του για τα επόμενα χρόνια, καθώς έχουν σε τεράστια εκτίμηση τον Βασίλη Σπανούλη, τόσο για τα πάρα πολλά που έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, όσο και για το ήθος του, κάτι που φάνηκε στην πράξη και το περασμένο καλοκαίρι, όταν και έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για να τον κρατήσουν στην ομάδα.
Υπέρ του να μείνουν εκτός Εθνικής οι διεθνείς του Ολυμπιακού
Πέρα της περίπτωσης του Βασίλη Σπανούλη να μείνει οριστικά φέτος εκτός Εθνικής, εξαιτίας του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει, να τονίσουμε πως όλοι οι Έλληνες διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού είναι υπέρ του να μην λάβουν μέρος με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.
Η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο ΣΕΦ, τονίζοντας πως δεν θα πάει κανείς παίκτης των ερυθρολεύκων στην Εθνική, την είπε δημόσια αφού οι Πρόεδροι είχαν πρώτα μιλήσει με τους παίκτες των Πειραιωτών, έχοντας πάρει από εκείνους την θετική τους συγκατάθεση. Τόσο από εκείνους που θα κληθούν από την Ανδρών, όσο και από εκείνους της Νέων. Όλοι οι Έλληνες διεθνείς μπασκετμπολίστες των ερυθρολεύκων, λοιπόν, είναι σύμφωνοι με την επιθυμία της διοίκησης να μην αγωνιστούν φέτος με τις Εθνικές μας ομάδες.

Να αναφέρουμε για ακόμη μία φορά, πως η απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να μην δώσει άδεια στους Έλληνες διεθνείς παίκτες των ερυθρολεύκων να λάβουν μέρος με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, δεν έχει να κάνει με τα παράπονα των Πειραιωτών για την διαιτησία, αλλά με τα ασφαλιστήρια των παικτών, τα οποία και έχει ζητήσει από την ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία, όμως, αποφεύγει να τα δώσει.


Sport24: Οι δηλώσεις Σπανούλη στο ΟΑΚΑ από sport24tv

Πηγή: sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.