Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ναρκωτικών που αποκαλύφτηκε την Τρίτη στην Κρήτη με συλλήψεις και την ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών κρυμένα σε... βραχονησίδα!
Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικές επιχειρήσεις, που εξελίχτηκαν από το πρωί της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. 
Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που διερευνούσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα βγήκε... "λαβράκι", αφού κατασχέθηκαν δύο ξύλινες εικόνες άγνωστης χρονολογικής προέλευσης, πέντε παλιά νομίσματα, τρεις καραμπίνες, 206 φυσίγγια, επτά μαχαίρια και σουγιάδες.
Ακόμη βρέθηκαν ένα καταγραφικό μηχάνημα από κάμερες ασφαλείας, είκοσι ρολόγια, ένας γεμιστήρας, μία ξιφολόγχη πολεμικού όπλου, διάφορα είδη καθαρισμού όπλων, αλλά και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.
Τα ευρήματα έφεραν συλλήψεις
Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, (2 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 61, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.
Η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της αρχαιοκαπηλίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και προσωπικών δεδομένων.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Η βραχονησίδα και τα εκρηκτικά!
Ακόμη, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, βρέθηκαν κρυμένα σε βραχονησίδα τα εξής:
- 2.222 γραμμάρια ποσότητα εκρηκτικής ύλης (αμμωνιοδυναμίτιδα)
- 494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
- 11 πυροκροτητές
- 11 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας μήκους έως 8 εκατοστά
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.