- Από συμφωνία με την τρόικα μέχρι... επιστροφή στη δραχμή βγάζουν οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
- Την... επιτυχημένη συνταγή διαπραγμάτευσης με τα γνωστά μέτρα υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία 
- Στο ... στόχαστρο οι νοικοκυραίοι είτε φοβούνται, είτε ελπίζουν μπροστά στην κάλπη
Τα... ρέστα τους δίνουν οι πολιτικοί. Μπήκαμε στην τελική ευθεία πριν την κάλπη και κυριολεκτικά τα... ακούμε όλα απ' όλους.
Μπήκαμε δηλαδή στην περίοδο των υποσχέσεων προς κάθε κατεύθυνση και αναλόγως τους ακροατηρίου κυριολεκτικά ακούμε τα πάντα.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο αν και η διαπραγμάτευση με την τρόικα που θα επιφέρει σίγουρα επώδυνες αλλαγές τουλάχιστον στο ασφαλιστικό υπόσχεται διατήρηση των έως τώρα διαπραγματευτικών κεκτημένων και φοροελαφρύνσεις καθώς η έως τώρα οικονομική πορεία δείχνει ότι μπορούν αυτές να υπάρξουν, ενώ στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρείται η ολική επαναφορά της οικονομίας με ένα νέο μείγμα πολιτικής που θα αποκαταστήσει τα χαμένα εισοδήματα.
Βέβαια φαίνεται πως όλα είναι θέμα προσώπου και ακροατηρίου. Οι δηλώσεις δεν είναι πάντα οι ίδιες και προς την ίδια κατεύθυνση. Ειδικά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δηλώσεις πλήρως αντικρουόμενες μεταξύ τους.
Η Ν. Βαλαβάνη για παράδειγμα μίλησε για τεχνική επέκταση και επαναδιαπραγμάτευση, για συμφωνία με την τρόικα δηλαδή, ενώ και ο Γ. Δραγασάκης είπε πως υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα και πως θα πρέπει να εξεταστούν. Στον αντίποδα αυτών των δηλώσεων και σχεδόν την ίδια στιγμή ήρθαν όμως οι δηλώσεις του κ. Γ. Χιωτίδη που είπε πως εάν χρειαστεί θα πρέπει να κάνουμε παύση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή ενώ και ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτ6ήρισε ηλίθιο το πρόγραμμα Γιούνκερ και προτιμότερο τον θάνατο.
Δηλώσεις όπως και οι παραπάνω αποτέλεσαν ... βούτυρο στο προεκλογικό ψωμί της ΝΔ που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την πολυφωνία, μιλώντας μάλιστα για κρυφά ως επικίνδυνα σχέδια της αντιπολίτευσης. Ήδη η στρατηγική της ΝΔ στοχεύει στους νοικοκυραίους στα κεντροδεξιά, μιλώντας για “κομμουνισμό και σοβιέτ” με σαφή στόχο, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η λογική της σταθερότητας.
Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Α. Τσίπρα τις αναφορές σε μονομερείς ενέργειες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην απομόνωση στοχεύοντας προφανώς στους νοικοκυραίους της κεντροαριστεράς ενώ είναι χαρακτηριστικό το σποτ που αναφέρει ότι την επομένη των εκλογών και ο Ήλιος θα ανατείλει κανονικά και οι τράπεζες θα ανοίξουν, για να σταλεί το μήνυμα η χώρα δεν θα καταστραφεί.
Με λίγα λόγια όλοι μοιάζουν να παίζουν με τις ίδιες λέξεις. Οι μεν με τον φόβο της επιστροφής στη δραχμή δίνοντας ελπίδα σταθερότητας και οι δε με τον φόβο της συνέχισης της λιτότητας δίνοντας την ελπίδα της αλλαγής πολιτικής...


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.