Με αφετηρία την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 75-61 απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά και πλέον θέλει ένα ακόμα ροζ φύλλο για να προκριθεί στους τελικούς.
Με αφετηρία την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 75-61 απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά και πλέον θέλει ένα ακόμα ροζ φύλλο για να προκριθεί στους τελικούς.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός για 25 περίπου λεπτά, ωστόσο τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μποχωρίδη, έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και από εκεί και πέρα η άμυνα ανέλαβε την υπόλοιπη δουλειά.
Με πολλά προβλήματα επιθετικά οι πράσινοι που δεν σούταραν καλά (47% δίποντα, 32% τρίποντα) ωστόσο όταν βρήκαν ρυθμό μέσα από την άμυνα δεν είχα πρόβλημα. Μαυροκεφαλίδης και Φώτσης ήταν οι κορυφαίοι με 16 και 14 πόντους αλλά και 13, 8 ριμπάουντ αντίστοιχα. Ειδικά ο Φώτσης, πρόσφερε πολλά σε άμυνα καταθέτοντας πολύ ενέργεια στο παρκέ, ενώ ο Μποχωρίδης με 11 πόντους ήταν ο άνθρωπος «κλειδί».
Μόλις 25 πόντους σκόραρε στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ που δεν είχε λύσεις απέναντι στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού, παρά τους 20 πόντους του Κάρτερ. Έτερος με διψήφιο αριθμό πόντων ο Λάνγκφορντ με 11 αλλά με αδυναμίες στην άμυνα. 
Η σειρά μεταφέρεται πλέον  στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει μία νίκη για να πάρει την πρόκριση στους τελικούς.

Το ματς
 Σαν συνέχεια του τέταρτου δεκαλέπτου της Τρίτης έμοιαζε το ξεκίνημα στο παιχνίδι. Με άξονα τον Μαυροκεφαλίδη που εκτελούσε και δημιουργούσε αλλά και τον Νέλσον να τελειώνει φάσεις, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 9-0, ενώ η πράσινη άμυνα έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ. Ο Μανωλόπουλος έδινε το σουτ στον δικέφαλο που σούταρε απογοητευτικά και την ίδια στιγμή ο Λουκάς συνέχιζε να σκοράρει, έχοντας συμπαραστάτες του Κούπερ, Μποχωρίδη για το +17 των γηπεδούχων (23-6). Τα αρκετά φάουλ του Παναθηναϊκού έδωσαν ανάσα και βολές στον ΠΑΟΚ που με αφετηρία τη γραμμή, έτρεξε σερί 8-1 για το 24-14 του 10’.
Ο Κάρτερ μείωσε με τρίποντο (24-17) με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να αντλεί ενέργεια από την άμυνά του, βρίσκοντας ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο με Σλότερ και Κούπερ, ενώ με καλάθι και φάουλ του Μόργκαν που πόσταρε τον Λάνγκφορντ, το σκορ έγινε 31-17. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικές του εξαιρετικές άμυνες, κατεβάζοντας το ρυθμό και έχοντας τον Μπρέμερ σε ρόλο οργανωτή. Ο Αμερικανός βρήκε δύο συνεχόμενα τρίποντα, (32-27) ενώ την ίδια ώρα οι πράσινοι τα «έσπαγαν» στην κυριολεξία. Το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο όταν ο Διαμαντίδης πάτησε παρκέ για πρώτη φορά, ωστόσο επιθετικά ο αρχηγός είχε πολλά προβλήματα, κάνοντας 1/4 βολές και χάνοντας δύο λέι απ! Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς σκορ στα τελευταία 6 λεπτά της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 17-0 (!) και με βολές του Σαλούστρου και τρίποντο του Λάνγκφορντ, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 36-32. Οι πράσινοι σούταραν με 35% στα δίποντα (50% ο ΠΑΟΚ) και 36% στα τρίποντα...
Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίχθηκε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός και οι δύο ομάδες περισσότερο προσεκτικές. Κάρτερ και Φώτσης ήταν αυτοί που έδιναν πόντους στις ομάδες τους ενώ με τρίποντο του Έλληνα φόργουορντ, ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι προβάδισμα 44-41. Τα επιθετικά ριμπάουντ και η καλή άμυνα ήταν αυτά που βοήθησαν στο μέγιστο τους πράσινους, ενώ οι παίκτες του Μαρκόπουλου δυσκολεύονταν υπερβολικά να βρουν σκορ. Το τρίποντο του Μαργαρίτη (46-46) ήταν το τελευταίο καλάθι του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο Μποχωρίδης ανέλαβε δράση και με τρία συνεχόμενα τρίποντα ξεκόλλησε την ομάδα του που πήρε διαφορά 11 πόντων στο 30ο λεπτό (57-46). 
Η διαφορά αυτή έδωσε ψυχολογία στον Παναθηναϊκό που ήταν κυρίαρχος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μαυροκεφαλίδης βρήκε και πάλι ρυθμό, η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφια τιμή και ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε στόχο με τίποτα απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ο Δέδας μείωσε στους δέκα με τρίποντα (63-53) αλλά η άμεση απάντηση του Φώτση και οι επόμενοι πόντοι του Μαυροκεφαλίδη, έκαναν το σκορ 70-55 με κάποια καλάθια του Κάρτερ να μην «πληγώνουν» τους πράσινους και το τελικό 75-61 να έρχεται χωρίς άγχος. 

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61 

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 2, Μποχωρίδης 11 (3), Γιάνκοβιτς 8 91), Φώτσης 14 (3), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16 (1), Διαμαντίδης 6 (1), Μπλουμς, Παπαγιάννης, Κούπερ 7, Μόργκαν 7. 


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 6 (2), Λάνγκφορντ 11 (1), Λιάπης, Κάρτερ 20 (2), Τσόχλας, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Κόττας, Όντουμ 3, Χαριτόπουλος 5 (1), Σαλούστρος 4.

Πηγή: novasports.gr


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.