Φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν της και ειδικότερα στην υπέροχη BMW 3.0 CSL αποτελεί η 3.0 CSL Hommage την οποία η βαυαρική φίρμα παρουσιάζει στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este
Αν μη τι άλλο, το νέο δημιούργημα της BMW είναι ένα όχημα που ξεφεύγει από τις στενές σχεδιαστικές γραμμές της φίρμας και παραπέμπει σε ένα σπορ αυτοκίνητο που προκαλεί τις αισθήσεις.


Αντλώντας έμπνευση από την 3.0 CSL που παρουσιάσθηκε το 1972, το νέο δημιούργημα της γερμανικής εταιρίας διαθέτει ακαταμάχητο στιλ και σπορ γονίδια.


Το αιχμηρό εμπρός μέρος και οι δύο πίσω αεροτομές, τα πτερύγια στο πλάι, τα ... φουσκωμένα φτερά, είναι μερικά από τα στιλιστικά στοιχεία της 3.0 CSL Hommage ΄που παραπέμπρουν στο παρελθόν.


Το μοντέλο του 1972, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο, είχε χαμηλό βάρος και το ίδιο ισχύει και για το νέο μοντέλο, στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί σύγχρονα ελαφριά υλικά, όπως είναι τα ανθρακονήματα και το ενισχυμένο πλαστικό (CFRP), τα οποία είναι ορατά τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.


Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το μοτέρ που κινεί την 3.0 CSL Hommage, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για ένα υβριδικό σύνολο. Το συμβατικό μοτέρ, όλα δείχνουν ότι δεν είναι άλλο από των 3.0 λίτρων TwinPower Turbo που κινεί τις Μ3 και Μ4.


Στο εσωτερικό, η BMW ακολούθησε μια μινιμαλιστική προσέγγιση που συνδυάζει φουτουριστικές λεπτομέρειες, όπως το τιμόνι και τα ψηφιακά όργανα, με το κλασικό, όπως είναι η ξύλινη επένδυση στο ταμπλό. Το μοντέλο είναι αυστηρά διθέσιο με τους επιβάτες να κάθονται σε δύο σπορ καθίσματα με ζώνες έξι σημείων. 


Πηγή: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.