Το τρένο του Ολυμπιακού δεν είχε στάση ούτε στην Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε του Πανιωνίου με 3-1, κάνοντας το 16/16 στο πρωτάθλημα. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν επηρέασε τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι δεν έχουν αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ από την πλευρά του, ο Πανιώνιος γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του, υποχωρώντας στην έκτη θέση.


Ο αγώνας:
Τα λάθη περίσσεψαν στο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες... Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον κόουτς του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, καθώς η ομάδα του δεν μπορούσε να αποφύγει τα αμυντικά... ατοπήματα. 
Ως το 35' οι “ερυθρόλευκοι” ήταν νωθροί, αλλά και πάλι είχαν τον πρώτο λόγο στην επίθεση, ενώ ο Πανιώνιος προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις.
Η καλύτερη στιγμή των “κυανέρυθων” ήταν στο 20', όταν ο Βιγιάλμπα βγήκε μπροστά με ταχύτητα, αλλά τον ακολουθούσε ο Μαζουακού και λόγω πίεσης δεν απέφυγε τη βιαστική επιλογή με αποτέλεσμα να φύγει η μπάλα άουτ.
Σταδιακά άρχισαν να... ζεσταίνονται οι “ερυθρόλευκοι” και στο 39' έφτασαν κοντά στο γκολ σε στημένη φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιντέγε έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στη δεύτερη του Κασάμι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην. Ο ρυθμός του αγώνα έγινε πολύ γρήγορος, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τελικά να ανοίγει το σκορ στο 56'. Ο Ιντέγιε και ο Φορτούνης συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον Τσόρι, ο οποίος έκανε το 1-0 σε κενή εστία.
Η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Ρισβάνης έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1), νικώντας με κεφαλιά τον Ρομπέρτο. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας του πρώην αμυντικού του Παναθηναϊκού.
Οι παίκτες του Σίλβα δεν αιφνιδιάστηκαν από την γρήγορη ισοφάριση και "καθάρισαν" το παιχνίδι μέσα σε 15 λεπτά. Στο 73', ο Φορτούνης σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Διούδη. Ο Πάρντο πρόλαβε τους αμυντικούς του Πανιωνίου, πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-2.
Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ήρθε και το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού. Ο Πάρντο έβγαλε με εξαιρετική παράλληλη μπαλιά τον Ιντέγιε απέναντι στον Διούδη, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να μην δυσκολεύεται να κάνει το 3-1 στο 79, "σφραγίζοντας" το διπλό.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Μπακασέτας, Χατζηισαϊας, Κόρμπος (80’ Μητρόπουλος), Σιώπης, Ρισβάνης, Βλάχος, Οικονόμου, Ανσαριφάρντ (80’ Ντουρμισάι), Μασούρας (68’ Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Πάρντο), Ντομίνγκες (76’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε (87’ Σεμπά).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.