Άγχος, πίεση, “έκρηξη”! Το 2-1 του πρώτου ματς, η σπουδαία εμφάνιση του τερματοφύλακα της Καλλονής, Δαύκου και η μαζική άμυνα που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι έβαλαν... δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ νίκησε σήμερα 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ανέτρεψε την ήττα 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση στη Μυτιλήνη, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να “τσακίσει” την Καλλονή, προκειμένου να φτάσει όσο πιο γρήγορα στο γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος. Μόλις στο 5' ο Αθανασιάδης βρέθηκε φάτσα με το γκολ, ωστόσο κατέφερε να το χάσει!
Το γήπεδο ήταν... κατηφορικό, με τις επιθέσεις των Θεσσαλονικέων να είναι συνεχόμενες. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις είδαν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Μία σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και μια μετά από προσπάθεια του Ανασταδιάδη της Καλλονής να αποκρούσει.


Να τονίσουμε ο “δικέφαλος του Βορρά” διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, με τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη ωστόσο να δείχνει “παίζετε”.


Και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πιεστικοί, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες και βρίσκοντας μπροστά τους έναν απίστευτο Δαύκο. Στην 8η όμως μεγάλη του ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Στο 58' ο Μακ ανάγκασε τον Δαύκο σε νέα εκπληκτική επέμβαση, αλλά οι αμυντικοί της Καλλονής δεν ήταν σε ετοιμότητα και ο Αθανασιάδης έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μακ έκανε το 2-0.


Ο επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Τούντορ συνεχίστηκε, όπως και οι αποκρούσεις του Δαύκου, αλλά στο 82' ο Μπερμπάτοφ -που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς- διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με όμορφη κεφαλιά. Οι συνθέσεις: ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Μελίσσας, Λέοβατς (46’ Μυστακίδης), Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ (75' Tζιόλης), Χαρίσης, Μακ, Ζάιρο (59’ Μπερμπάτοφ), Χαρίσης, Κλάους. 
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκου, Μίκιτς (46’ Τσαμπούρης), Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46’ Καλτσάς), Γιούκαρης, Ξύδας (70’ Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.