Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις μέχρι 1.300. Και μόνο αυτή η δήλωση, ωστόσο, αφήνει πολλά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι για τις υψηλότερες.
"Απόλυτη κόκκινη γραμμή" χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τις συντάξεις μέχρι 1.300 ευρώ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", διαβεβαίωσε πως οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μέχρι 1.300 ευρώ δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο το τι θα γίνει με τις υψηλότερες δεν διευκρινίστηκε, κάτι που όπως είναι λογικό προκαλεί ανησυχία.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έθεσε τα τέσσερα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι με τους δανειστές όσον αφορά στο ασφαλιστικό, αλλά και τις "απόλυτες κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς,ενώ ακόμη τόνισε πως οι κύριες συντάξεις δεν θα υποστούν καμία μείωση, με τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα.
Αναφορικά με την πρώτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, τη χαρακτήρισε αναγνωριστική και όπως είπε από αυτήν διαμορφώθηκε η ατζέντα, ο οδικός χάρτης για τις επαφές που θα ακολουθήσουν.

"Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε" απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αφού επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά στην εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.